Raluca Gabriela Cîrcea

Telefon mobil: 0788 747 148

Fax: 021/420 51 80

e-mail: sunramoonga@yahoo.co.uk
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

RALUCA GABRIELA CIRCEA

 

LISTA DE DIALOG

Lista de dialog poate constitui un element integrat muncii de traducere sau separat de aceasta. În cazul în care lista de dialog e integrată în munca de traducere, aceasta poate fi mai complexă, precizându-se personajele care vorbesc, timpii de intrare şi ieşire şi replica respectivă, sau mai puţin complexă, precizându-se doar personajele şi replica vorbită.

Listele de dialog se întocmesc după traducerea propriu zisă şi împărţirea pe replici a acesteia. Atunci când lista de dialog nu face parte din munca de traducere aceasta poate fi întocmită şi în limba de origine, fără a se efectua traducerea, reprezentând o împărţire pe replici a materialului, unde se vor menţiona personajele care vorbesc şi, într-o notă mai complexă, timpii de intrare şi ieşire ai replicilor. Lista de dialog se întocmeşte după ascultarea în prealabil a materialului şi, după caz, după introducerea timpilor de intrare şi de ieşire.